Category Archives: հանրահաշիվ

Տնային

 

Խնդիր 1։Ապրանքի գինը 1200 դրամ է։Մեկ ամսվա ընթացքում գինը իջավ 20%-ով։Հաշվել ապրանքի գինը զեղչվելուց հետո;

1200*20:100=240

1200-240=960

 

Խնդիր 2։Մեկ վերնաշապիկը արժի 5000դրամ,սկզբում վերնաշապիկի գինը բարձրացավ 10%-ով հետո իջավ 10%-ով ,որքան կլինի վերնաշապիկի վերջնական գինը։

5000*10:100=500

5000+500=5500

5500*10:100=550

5500-550= 4950

 

Advertisements